Stichting Dorpshuis Peize e.o. is opgericht in november 2012 omdat WIN (Welzijn in Noordenveld) niet langer haar activiteiten kon voortzetten. Met deze stichting is het voortbestaan van het dorpshuis zeker gesteld. Veel inwoners uit Peize en omgeving weten ons pand te vinden, aangetrokken door de vele activiteiten die er wekelijks plaatsvinden.

Doelstelling

De doelstelling van de stichting luidt: De intentie van het bestuur is om het Dorpshuis Peize een laagdrempelige ontmoetingsplek te laten zijn voor alle inwoners van Peize en omgeving. In gewoon Nederlands betekent dit dat we letterlijk en figuurlijk ruimte willen bieden aan alle Peizenaren om elkaar te ontmoeten en leuke dingen te doen met elkaar. Meer informatie vind je in ons beleid.

Bestuur

Robert Fledderus (voorzitter)
Samen met mijn vrouw en twee kinderen woon ik sinds 2005 in Peize. Een prachtig dorp waar jong en oud naast en met elkaar leeft. Peize ervaar ik als een sociaal, groen en actief dorp waar ik graag een rol in speel. Het dorpshuis is een ontmoetingsplaats voor iedere inwoner, voor persoonlijke contacten en diverse activiteiten. Ik hoop dat we deze functie met het nieuwe bestuur de komende jaren nog verder kunnen uitbouwen. In het dagelijks leven werk ik als marketing- en innovatiemanager voor organisaties op het gebied van duurzaamheid en cultuur.

 

 

Martha Buitenkamp (secretaris)
In maart 2018 zijn we vanuit de stad in Peize komen wonen. Nou ben ik opgegroeid in Eelde, dus ik weet wat het is om in een Drents dorp te wonen. Het bevalt super goed en ik wil dan ook graag een bijdrage leveren aan het dorp. Een goed draaiend dorpshuis is belangrijk. Ik kom er geregeld voor zangles en ben steeds weer onder de indruk hoe goed het er allemaal uitziet. Ik heb een eigen adviesbureau en werk veel voor overheden zoals gemeenten, provincies en waterschappen.

 

 

Karin Strijbos (penningmeester)
Sinds 1987 woon ik in Peize en heb inmiddels het 3e huis in ons dorp betrokken. Mijn kinderen zijn hier met veel plezier opgegroeid. En ook al heb ik een zachte G, Peize is mijn thuis. Na diverse banen als customer service manager in de medische- en voedingsindustrie ben ik nu taxi- en OV chauffeur. Als parttimer heb ik tijd om me in te zetten voor ons dorp en vind ik het een leuke uitdaging om toe te treden tot het bestuur van het Dorpshuis. Ik wil me zetten om de gezelligheid, sociaal contacten en activiteiten voor de inwoners verder uit te bouwen.

 

 

Overige vrijwilligers

Het dorpshuis kan niet bestaan zonder de volgende vrijwilligers:

Coördinatoren

John Haijma – administratie verhuur en planning
Trynke de Jong – vrijwillers
Lukas Kamps – onderhoud gebouw

Onderhoudsgroep

Richard Dijkstra
Jeroen Schipper
Bert de Witte

Activiteitencommissie

Annemieke Giezen
Joke Giezen
Jolanda Massink
Janita Slotegraaf

Beheerders

Dinand Eshuis
Gerard Kleefman
Laura Kramer
Hannie Suurd
Henk Slagter
Matteke Winkel
Irene Zandvliet
Nico Zandvliet

Uuteten – gezamenlijke lunch

Annerike Boomsma
Liesbeth Kiewiet
Lida Heethuis
Irene Zandvliet
Laura Kramer

Saturday Paais Fever

Tamara Ekamper

Help mee!  Als dorpshuis zijn we structureel op zoek zijn naar vrijwilligers. Wil je ook onderdeel uitmaken van ons dorpshuis?
Neem dan contact op met Trynke de Jong. Ze vertelt je graag naar de mogelijkheden!